“LUCEAFARUL”

La 15 ianuarie 2023, comemorăm 173 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România, prozator, dramaturg, ziarist și ganditor care a înălțat poezia pe altarul zeilor, ca ofrândă a tuturor tânguirilor și iubirilor noastre efemere.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, pe lângă expozițiile permanente, am inaugurat expoziția de fotografii și documente “Luceafărul”, intitulată după titlul revistei angajate, în primele două decenii ale secolului trecut, în activitatea pentru propășirea culturii naționale și a unității politice a tuturor românilor, revistă pe care a condus-o însuși Octavian Goga.
Expoziția de fotografii și documente reprezentând personalități ale vieții politice și culturale, publicații ale poetului, importante documente și apariții periodice ale vremii poate fi vizitată în perioada 03 ianuarie – 15 februarie 2023.

Duminică, 15 ianuarie 2023, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, intrarea la Muzeul Memorial “Octavian Goga” este gratuită.
Vă aşteptăm cu mult drag să admirați atât expozițiile permanente și cele temporare, inclusiv expoziția expoziția de fotografii și documente “Luceafărul”, intitulată după titlul revistei angajate, în primele două decenii ale secolului trecut, în activitatea pentru propășirea culturii naționale și a unității politice a tuturor românilor, revistă pe care a condus-o însuși Octavian Goga.