EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ«EROII NOȘTRI. PAGINI DE ISTORIE

«EROII NOȘTRI. PAGINI DE ISTORIE»
(01.12.2022-31.12.2022)


La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moştenirea şi libertatea noastră. În urmă cu 104 ani, la Alba Iulia, părinţii fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită.

1 Decembrie 1918 a intrat în istoria poporului român drept ziua unității, a triumfului idealului național. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și realizată doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după nenumărate sacrificii umane și materiale.
Voința exprimată la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia a desăvârșit în mod democratic unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România.

Reprezentând încununarea victorioasă a voinței românilor, Marea Unire din 1918 reprezintă procesul istoric în urma căruia toate provinciile locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat national – România.
Omagiind cea mai frumoasă pagină din istoria României, am inaugurat, la 01.12.2022, expoziția de fotografie documentară «Eroii noștri. Pagini de istorie», expoziție care poate fi vizitată pe tot parcursul lunii decembrie.
Vă așteptăm cu mult drag la Muzeu!