Expoziția de fotografie de epocă din Morlaca «Satul de altădată»

Muzeul Memorial «Octavian Goga», în colaborare cu Asociația «Arta Vie», a inaugurat expoziția de fotografie de epocă din Morlaca «Satul de altădată», propunându-le vizitatorilor o incursiune în lumea satului printr-o serie de fotografii care se întind pe durata a circa 100 de ani.

Realizate în satul Morlaca (la 20 km de comunca Ciucea), fotografiile surprind evoluția portului popular, a meșteșugurilor și a obiceiurilor din zona etnofolclorică a Huedinului.

Documentat încă din anii '30 de către artistul și fotograful etnografic scoțian William Albert Denis Galloway (cunoscut ca Denis Galloway), la solicitarea profesorului și etnologului Romulus Vuia (înființătorul Muzeului Etnografic și al Parcului Etnografic din Cluj), portul tradițional al zonei se remarcă prin originalitate, drept dovadă în acest sens servindu-ne impresionantele muruni purtate de către femei la ocazii speciale (muruni care încă se mai împletesc în sat).

Aparținând arhivei Muzeului Etnografic al Transilvaniei și unor colecții particulare (familiale), fotografiile sunt expuse împreună pentru prima dată.

Expoziția poate fi vizitată până la 01.06.2022.