TABU : DECOR ŞI ACCESSORIU Rendez-vous la Goga

TABU : DECOR ŞI ACCESSORIU
Rendez-vous la Goga

Muzeul memorial Octavian Goga, Ciucea
12-30 octombrie 2015 (orarul de vizitare al Muzeului)
Vernisaj : 12 octombrie, ora 18.30
Comisar de expoziţie : Ioana Costaş

Expoziţie de ceramică şi fotografie

Institutul Francez din România la Cluj se asociază Bienalei de ceramică 2015 şi propune o expoziţie transversală care celebrează tânăra creaţie în contextul Cluj Capitală Europeană a Tineretului. În jur de 20 de piese de serviciu în porţelan realizate de studenţii ENSA Limoges intră în dialog cu fotografii alb negru, format mare, semnate de Andreea Ştefan, licenţiată UAD, laureată a premiului IFC la Expo Maraton 2015.

Punerea în scenă explorează îndrăzneţ tema centrală a tabuului din prisma decorului şi a accesoriului. Fotografiile Andreei Ştefan se joacă cu claritatea detaliului şi eterogeneitatea materialelor în timp ce lucrările în porţelan valorizează atât tehnicile de realizare tradiţională, precum imprimarea decalcomaniilor vitrifiabile, cât şi cele inovante de tipul marcajului prin fritaj laser. Alegerea locaţiei nu este una aleatorie. Operele rezonează cu spaţiul eclectic şi baroc al casei Goga, ele fiind integrate printre colecţiile personale ale scriitorului, o personalitate prodigioasă, pe alocuri controversată.
Expoziţia este organizată de către Institutul Francez din România direcţia regională Cluj-Napoca, Cluj-Napoca, în parteneriat cu Muzeul Memorial "Octavian Goga" din Ciucea, Şcoala Naţională Superioară de Artă Limoges şi Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca