ȘCOALA ALTFEL 2017

Ȋn perioada 15 aprilie-9 iunie 2017, în cadrul programului „ Școala altfel”,la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea se desfășoară o serie de activităti cu rol educativ și totodată atractive, care vin în întâmpinarea elevilor și cadrelor didactice pentru însușirea unor cunoștințe noi extracurriculare și extrașcolare. 
Pe toată perioada 15 aprilie - 9 iunie 2017 activitătile celei de-a șasea ediții a programului „Școala Altfel” la Muzeul Memorial „Octavian Goga” se derulează după următorul program : 
 În zilele de Marți, Joi și Vineri în intervalul orar 9.30-12 au loc acțiuni în cadrul Cabinetului de Pedagogie Muzeală constând în expuneri: “Destinul și opera poetului și omului politic Octavian Goga”, „Prezentarea pieselor din colecțiile muzeului“, „Scurta istorie a locului”, „Ce înseamnă prietenia-Octavian Goga și Ady Endre”, jocuri și teste interactive pe baza cunoștințelor dobândite în timpul vizitării muzeului și a prezentărilor, cum ar fi: „Recunoasteti obiectul”; „Locatarii de la Ciucea și destinul lor”. 
Aceste activități se organizează pentru grupuri de mimim 5 și maxim 30 elevi. 
La cerere se pot desfășura și în alte zile și intervale orare cu programare prealabilă de minim două zile în avans. 
In zilele de Miercuri in intervalul orar 9.30 - 11 au loc activitățile Atelierului de creativitate constând în realizarea de desene, picturi, colaje. La finalul programului, in data de 9 iunie, se va face o expoziție cu lucrările elevilor. La Atelierul de creativitate pot participa grupe de maxim 10 elevi/zi. 
 Pe toată durata programului „Școala Altfel” se fac tururi ghidate ale muzeului adaptate categoriilor de vârstă.

Pentru vizitarea muzeului cu ghidaj, participarea se va face în urma achitării unui bilet în valoare de 2,5 lei /copil si 5 lei/adult. 
 Participarea la celelate acțiuni programate: prezentări tematice, teste interactive, ateliere se  face pe bază de înscriere prealabilă, în ordinea înscrierii si sunt incluse in costul biletului.

Persoane de contact pentru informaţii și înscrieri:
Lavinia Ungureanu, muzeograf – Responsabil program; Tel : 0264-259003; 0742054686
Ioana Lidia Ilea, manager; Tel : 0770278806