Concurs de creație artistică pentru elevi "Ady Endre -140 ani de la nașterea poetului"


Update:


Juriul Concursului de Creație “Ady Endre”, ediția 2017, dedicată împlinirii  a 140 de ani de la nașterea poetului, în urma analizării celor 44 lucrări de artă plastică (picturi și desene) și 10 eseuri participante, a acordat următoarele premii și mențiuni:
 
SECȚIUNEA ARTĂ PLASTICĂ  :
PREMIUL I
LACZI LÓRÁND - Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
PREMIUL II
BÁNTÓ –TÁMÁS ÁDÁM - Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
KOVÁCS NÓRA-ANNA - Școala Gimnazială „Kos Károly”Izvoru Crișului
PREMIUL III
KORPOS BETTINA-RENÁTA- Școala Gimnazială „Kos Károly”Izvoru Crișului
OKOS-RIGÓ ALIZ-IBOLYA- Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
MENȚIUNI
FAZAKAS ANITA- Școala Gimnazială „Kos Károly”Izvoru Crișului
SZŐCS BARBARA- Școala Gimnazială „Kos Károly”Izvoru Crișului
TŐKŐLI HUNOR-DANIEL- Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
SECȚIUNEA ESEU :
PREMIUL I
LOVÁSZ ESZTER- Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
PREMIUL II
AURORI EMESE- Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
PREMIUL III
BENK PÉTER- Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
MENȚIUNE
ABRAHAM KRISZTINA-  Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu
 
 FESTIVITATEA DE PREMIERE VA AVEA LOC JOI, 7 DECEMBRIE LA ORA 12.
 

 In perioada 22 noiembrie, de la ora 15 - 10 decembrie 2017, la Muzeul Memorial "Octavian Goga" vor fi expuse lucrările elevilor participanți la Concursul de creație "Ady Endre", ediția 2017. Festivitatea de premiere va avea loc joi 7 decembrie.

Pentru stimularea creativității, a identificării și promovării tinerelor talente şi în acelaşi timp pentru omagierea operei şi personalităţii unuia dintre cei mai valoroşi poeţi maghiari, Ady Endre, care și-a petrecut doi ani din ultima perioadă a creației pe domeniul unde astăzi se află Muzeul Memorial “Octavian Goga “ din Ciucea,  cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, Muzeul Memorial “Octavian Goga “ organizează a doua ediție a Concursului de creație artistică “Ady Endre”, ediția din acest an fiind dedicată împlinirii a 140 de ani de la nașterea poetului.

   Concursul este deschis tuturor copiilor de vârstă școlară.

    Fiecare participant trebuie să trimită una sau două lucrări de artă plastică (desen sau pictură) sau să redacteze un scurt eseu pe o temă la alegere legată de creația poetului Ady Endre, de legătura de prietenie dintre acesta și poetul Octavian Goga sau de perioada pe care Ady Endre a petrecut-o  la Ciucea. Participarea se face prin transmiterea lucrării/lucrărilor de artă plastică sau eseului, la adresa: Muzeul Memorial “ Octavian Goga “, str. Principală nr. 4 , Ciucea, jud. Cluj, până luni, 20 noiembrie 2017. Lucrările de artă plastică vor fi expuse în perioada 22.11. – 10.12.2017 în “Casa Albă” din cadrul  Muzeului Memorial “ Octavian Goga “.

        Participanții vor primi premii constând în diplome şi  publicaţii ale muzeului.

   Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0770278806 sau 0787780088

– Muzeul Memorial “ Octavian Goga “, sau la adresele de e-mail :muzeu.goga@yahoo.com sau ioanalidiailea@yahoo.com- persoană de contact Ioana Lidia Ilea, Manager.